dinsdag 23 november 2010

"in de groei"

Sinds donderdag liggen de meisjes in het Diakonessenhuis. Het bevalt ons daar heel goed. Wat super is, is dat ik nu de meisjes samen op mijn buik mag hebben. Eindelijk!De groei gaat goed: Lotte weegt 1208 gram, Julia 1378 gram.Een wakkere Lotte....
..en een slapende Julia


Groetjes,
Annemieke

via iPhone

donderdag 18 november 2010

Naar het Diakonessenhuis

Vanaf vanmiddag 17.00 uur liggen de meisjes in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Tijdens het vervoer in de ambulance lagen de zusjes samen in een couveuse.Groetjes,
Annemieke


- Posted using our iPad

Goede berichten

Ik ben blij dat ik kan schrijven dat het goed gaat met Lotte en Julia. De CPAP is gestopt en sinds gisteren hebben ze ook geen "snorretjes" meer nodig. Het enige slangetje wat ze nog een tijdlang nodig zullen hebben, is de voedingssonde door de neus. Doordat alle slangetjes en snoeren verdwijnen, kunnen we steeds meer hun gezichtjes zien!

De afgelopen dagen zijn we door de verpleegkundigen er op geattendeerd dat we waarschijnlijk op korte termijn naar het Diakonessenhuis overgeplaatst gaan worden. Gisteren hadden we een gesprek met een neonatoloog en die was ook erg tevreden! Onze dagen in het WKZ lijken geteld, op naar de volgende fase: groeien in het Diak en daarna naar huis (januari).


Julia

Lotte

Groetjes,
Annemieke

- Posted using our iPad

Location:WKZ

zondag 14 november 2010

Stapje verder

Het gaat goed met de meisjes. Vandaag zijn ze door de verpleegkundigen gewogen en het resultaat maakt ons erg blij: Lotte weegt 1040 gram en Julia 1210 gram!! Beiden zitten boven hun geboortegewicht, het moment waarnaar Marcel en ik hebben uitgekeken!

Ze hebben beiden geen infuus meer, het eten gaat goed. Mijn afgekolfde moedermelk wordt sinds zaterdag verrijkt met BMF, een soort krachtvoer, waardoor ze sneller groeien in gewicht. De artsen gaan er vanuit dat prematuren in de meest gunstige situatie 150 gram per week groeien.

Julia, met Floor op de achtergrond.

Lotte


Groetjes,
Annemieke

donderdag 11 november 2010

Foto en video Julia

Afgelopen maandag was Julia heel wakker. Hier een foto en video van ons meisje!YouTube Video

Groetjes,
Annemieke

via iPhone

Afgelopen dagen

De afgelopen dagen zijn relatief rustig geweest. Maandag overdag was Julia heel wakker en actief. Lotte was heerlijk rustig aan het slapen en vond alles wel best. 's Avonds bij het buidelen waren ze beiden heel wakker, maar liggen ze eenmaal op onze borst, dan vallen ze meteen in slaap.
Sinds de couveuses van de meiden naast elkaar staan, kunnen Marcel en ik tijdens het buidelen ook naast elkaar zitten, zodat je (met behulp van een handspiegel) allebei de meiden kunt zien. Ze liggen soms wel onder 4 dekens op je buik, dus je moet soms goed je best doen om ze te zien.

Dinsdagnacht is Julia helaas niet lekker geworden. Daardoor kreeg ze diepe dips van de hartslag en saturatie. Gedacht werd aan een infectie, omdat het beentje waar het infuus in zit, rood en dik was geworden. Hierop is meteen gestart met twee antibioticakuren. Infuus eruit, nieuw infuus erin. Ook zijn ze gestart met Dpep, stapje verder dan Cpep, waarop dips duidelijk minder zijn geworden. Gisteren leek de antibiotica aan te slaan, ze heeft de hele dag geslapen.
Nu maar hopen dat de voeding snel opgehoogd kan worden, zodat de meiden op een gegeven moment geen infuus meer nodig hebben. Dit omdat het langdurig hebben van een infuus, een verhoogde kans geeft op infecties.
Met Lotte gaat het gelukkig stabiel, de voeding gaat redelijk. Waarschijnlijk wordt ze vandaag gewogen, ben benieuwd of ze boven de 900 gram komt. Is dat het geval, dan gaan we dat hier vieren!!

Ik ga mijn spullen weer pakken voor mijn bezoek aan de dames, tas vol kolfspullen, geurdoekjes van papa en mama voor in de couveuse, flesjes melk, etc.

Groetjes,
Annemieke


- Posted using our iPad

Location:WKZ

zondag 7 november 2010

Warmte om ons heen

We willen iedereen bedanken voor de vele steun die we ontvangen! We worden overstelpt met zoveel attenties, via de post, via de mail, hartverwarmend. Ook worden we heel erg ondersteund in de opvang van Floor, zodat het zo mogelijk is om samen naar het ziekenhuis te gaan.

We zijn rijke mensen met zulke lieve ouders, vrienden, buren en collega's!
Het lukt helaas niet altijd om iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen of te reageren op reacties.....maar we lezen alles hoor!

Lieve groeten,

Marcel en Annemieke

- Posted using our iPad

Location:Zeist

Rustig weekend

We hebben een rustig weekend achter de rug. Zaterdag zijn we met Floor naar de dames geweest. Het was mooi om te zien hoe de meisjes reageerde op de stem van Floor en hoe Floor daarop reageerde. Het zou leuk zijn als Floor ook een beetje aan ze gaat wennen, want ze heeft het nog vooral over "de baby's" ipv haar zusjes.
Zaterdagavond en zondagmiddag hebben we weer gebuideld.

Bij Lotte gaat de hoeveelheid voeding met de dag omhoog. Bij Julia niet, maar ook daar zit wel vooruitgang in. Allebei gaan ze af en toe van de CPAP (ademhalingondersteuning met overdruk) af en krijgen ze een 'snorretje', zie onderstaande foto. Een 'snorretje' geeft ook ondersteuning, maar dan zonder extra druk.
Julia


- Posted using my iPad

Location:Zeist

vrijdag 5 november 2010

De kleinste is het pittigst

Vandaag gesprek gehad met de arts. Ze doen het goed. Lotte verdraagt steeds meer sondevoeding. Dit krijgt ze bovenop de voedingsstoffen die direct in het bloed worden ingebracht. Julia haar darmen zijn nog niet zover als die van Lotte. Zij verwerkt de sondevoeding nog maar minimaal. Volgens de arts is het niet zorgelijk, omdat dit wat meer tijd nodig heeft.

Beide dames hebben ongeveer 10% in gewicht ingeleverd sinds de geboorte. Julia iets meer dan Lotte. Ook dit is normaal.

Al met al gaat het met de kleinste (Lotte) iets beter.
Lotte bij papa

- Posted via iPhone van Marcel

donderdag 4 november 2010

Annemieke weer thuis

Vandaag mocht ik na een verblijf van 4 dagen in het Diakonessenhuis en 3 weken in het WKZ weer naar huis!
In het WKZ heb ik tweemaal 48 uur weeënremmers gekregen met prikjes voor longrijping voor de meisjes.
Wat ben ik blij met de extra weken zwangerschap die we hierdoor gekregen hebben.

Het is fijn om weer thuis te zijn, Floor is heel erg blij met haar moeder thuis. De komende tijd proberen we ervoor te zorgen dat het leven van Floor weer zo gewoon mogelijk wordt.

Ondertussen hebben Lotte en Julia een rustige dag gehad.

Groetjes,
Annemieke

via iPhone

Location:Zeist

Lotte
- Posted via iPhone van Marcel

woensdag 3 november 2010

Kangaroeen

Vanavond hebben Marcel en ik een heel uur mogen kangaroeen met onze dochters. Dat houdt in dat je je kind op je blote borst mag vasthouden, onderwijl onderuit gelegen in een comfortabele stoel. Over de kinderen komen wel twee moltons en een warme deken, zodat ze niet afkoelen.
Vanavond heeft Marcel Julia vastgehouden en ik kreeg Lotte.
Wat is dat genieten!
Het klimaat op de afdeling voelt soms tropisch aan, dus van een uur met je kind onder de dekens liggen wordt je erg rozig!

We worden ondertussen omarmd met zoveel liefde en positiviteit door zoveel mensen om ons heen. Heel erg bedankt daarvoor!

Groetjes,
Annemieke

via iPhone

Location:WKZ

Julia

Julia haar HB lijkt stabiel na de bloedtransfusie. Ze verwerkt de sondevoeding nog niet echt, maar dat kan even tijd nodig hebben. Beide meisjes worden een klein beetje geel. Het is nog onder de norm, komen ze er boven dan krijgen ze lichttherapie. Onderstaan een foto en filmpje van Julia.
YouTube Video

- Posted via iPhone van Marcel

dinsdag 2 november 2010

Foto's

Vanmorgen werd Julia bij Annemieke op haar borst gelegd en vanmiddag was het Lotte.Elk bed heeft zijn eigen computersysteem met televisie, radio, internet én contact met de webcam die telkens om de beurt bij een van de dames hangt.


Dit is Julia.
Dit is Lotte.YouTube Video
Floor zingt voor Lotte een Sinterklaasliedje.

- Posted via iPhone van MarcelDay after

De dames zijn de 1e nacht goed doorgekomen. Wel heeft Julia (de laatste) vannacht een bloedtransfusie gekregen. Haar HB (ijzergehalte) was te laag (8), terwijl die van Lotte 13 was.

Lotte is op de normale manier geboren, om 14:35. Ze kwam ter wereld met haar ogen wijd open.
De geboorte ging heel snel. Annemieke ging van 1 naar 10cm ontsluiting in minder dan 10 minuten. Dat was snel en heftig qua weeën.
Julia lag in een stuitligging. Ze had op die manier geboren kunnen worden, maar doordat de placenta ervoor lag was een normale bevalling onmogelijk geworden. Tevens begon haar hartslag in te zakken. Dit was voor de arts het signaal om naar de ok te gaan. Annemieke werd met spoed op een ander bed getild en naar de ok gereden. Dit ging allemaal met zeer veel spoed. Het was letterlijk achter het bed aanrennen naar de ok. Daar aangekomen stond een team van 15 man/vrouw gereed. Binnen een paar tellen werd Annemieke onder gehele narcose gebracht en begonnen ze met snijden. Om 15:02 is Julia gehaald. Ze zag er vrij goed uit en ze was direct hoorbaar wat geruststellend was. Ze werd meteen naar een kamertje ernaast verplaatst waar ze gereed werd gemaakt voor de couveuse. Zie onderstaande foto.

- Posted via iPhone van Marcel

maandag 1 november 2010

Annemieke

Annemieke maakt het goed. Na een korte tijd op de uitslaapkamer ligt ze nu op de afdeling. Ze is nog wat suf.

Lotte en Julia geboren

Lotte is op de normale manier geboren, maar Julia moest met spoed met een keizersnee worden gehaald. Zij lag in een stuit met de placenta ervoor. Dus dat kon niet anders.

Lotte is 1000 gram en Julia weegt iets meer, namelijk 1100 gram. Ze maken het beide goed en liggen inmiddels in de couveuse.

Onderstaand filmpje is van Julia.

YouTube Video

- Posted via iPhone van Marcel

Weeën zijn begonnen. Ze komen er aan.

De weeën zijn begonnen. Alles is hier in gereedheid gebracht op de komst van de tweeling. Het lijkt erop dat het niet meer te stoppen is.- Posted via iPhone van Marcel

Location:Waijensedijk,Houten,Nederland