dinsdag 2 november 2010

Day after

De dames zijn de 1e nacht goed doorgekomen. Wel heeft Julia (de laatste) vannacht een bloedtransfusie gekregen. Haar HB (ijzergehalte) was te laag (8), terwijl die van Lotte 13 was.

Lotte is op de normale manier geboren, om 14:35. Ze kwam ter wereld met haar ogen wijd open.
De geboorte ging heel snel. Annemieke ging van 1 naar 10cm ontsluiting in minder dan 10 minuten. Dat was snel en heftig qua weeën.
Julia lag in een stuitligging. Ze had op die manier geboren kunnen worden, maar doordat de placenta ervoor lag was een normale bevalling onmogelijk geworden. Tevens begon haar hartslag in te zakken. Dit was voor de arts het signaal om naar de ok te gaan. Annemieke werd met spoed op een ander bed getild en naar de ok gereden. Dit ging allemaal met zeer veel spoed. Het was letterlijk achter het bed aanrennen naar de ok. Daar aangekomen stond een team van 15 man/vrouw gereed. Binnen een paar tellen werd Annemieke onder gehele narcose gebracht en begonnen ze met snijden. Om 15:02 is Julia gehaald. Ze zag er vrij goed uit en ze was direct hoorbaar wat geruststellend was. Ze werd meteen naar een kamertje ernaast verplaatst waar ze gereed werd gemaakt voor de couveuse. Zie onderstaande foto.





- Posted via iPhone van Marcel

1 opmerking:

  1. Hoi Annemieke en Marcel, fijn dat het goed gaat! Het blijft wel heel spannend.
    Groetjes,
    Han de Vos

    BeantwoordenVerwijderen